Regresija je tehnika koju je usavrsio dr. Michael Newton, koji je inače radio preko 40 godina na regresiji I utemeljio tehnike regresije. Zahvaljujući njegovim istraživanjima, nastali su svetski bestseleri kao što su “Sudbina I duša”, “Putovanje duše” I “Sećanja na onostrano”. Naime, učili su nas da je naše vreme ograničeno I usmerili su nas tako da u stvari postojimo samo u ovom životu, ne rekavši nam da ono što je večno I što uvek ostaje prisutno, ma koliko mi iz naših tela odlazili sa ove planete, je duša. Međutim, duša sa sobom nosi neke trauma, ili neke nerešene probleme iz prošlih života. Da bismo otkrili složenost našeg postojanja u ovom životu, mnogo je važno prodreti u prethodne živote I rešiti se nekih tegoba koje sa sobom nosi naša duša. Upravo nas naša duša vodi ka promenama I tera nas često na promene.

Regresija nam pomaže da učimo iz prethodnih života, da učimo iz sećanja sopstvene duše I na taj način da dodjemo lakše do našeg cilja postojanja u sadašnjem trenutku. Regresijom se vraćamo u prošlost I rešavamo stvari koje su nas mučile, I na taj način se oslobadjamo.

Uz pomoć dobrog terapeuta, možemo da dopremo do svih sećanja svoje Duše I samim tim će se naša duša osloboditi a mi ćemo lakše živeti u sadašnjosti. Takođe u tom procesu, možemo da vratimo I neka znanja koja smo ranije imali I da ih upotrebimo u sadašnjem životu. To je najbolji način kako da naša duša nastavi svoj put dobrim smerom.

Svima nama poznati su doživljaji i osecaj dobokog pripadanja celini. Snažan osećaj mira, ljubavi, karakterističan je za snažno spiritualno ili religijsko iskustvo. Nema sumnje da je ovakav doživljaj lekovit, isceljujući, ispunjujući. Stanje duboke povezanosti, dubokog pripadanja i snažnog jedinstva ponekad se javlja bez ikakvog razloga.Verujem da ovakvi doživljaji koji bi se mogli opisati kao radost bica imaju snažan lekoviti uticaj na nas. Nema sumnje da su ovakvi doživljaji nadahnjujući, okrepljujući i izuzetno vredni. Njihov deo je i doživljaj duboke smislenosti i reda u svemu što nam se u životu dešava. Verujem da ovakva stanja otvaraju naš duh i imaju snažno blagotvorno dejstvo na čitav naš zivot. To su stanja u kojima je naša kreativnost na vrhuncu i kada smo duboko izmireni sa sobom, Bogom i ostatkom sveta, ali i svojom istorijom,svojim precima, svojim prijateljima i neprijateljima, svojom životnom situacijim i budućnošću koja nas čeka. To su stanja duboke vere u smislenost našeg životnog puta i prisustvo spiritualnog vođstva u našem životu. To su trenuci “bez vremena” kada osećamo duboko jedinstvo svih ljudskih bića.

"Regresija nam pomaže da učimo iz prethodnih života, da učimo iz sećanja sopstvene duše."
how to get an emotional support animal prescription