Hipnoterapija je pravac terapije koji koristi hipnozu odnosno stanje transa kao najdirektniji alat za promenu uverenja i/ili navika. Hipnoza je potpuno prirodno i bezbedno stanje svesti koje dovodi do menjanja navika i eliminisanja mentalnih i emocionalnih blokada. Od svih terapija bilo koje vrste, hipnoterapija će dovesti do najbržih rezultata.cheap term papers pay to do my essay

Hipnoterapija se potpuno razlikuje od tradicionalne terapije. Umesto da mesecima ili godinama provodi vreme sa terapeutom, klijent koji se podvrgne hipnoterapiji će dobiti efikasno, brzo i sigurno sredstvo za promenu negativih navika i ponašanja.

Hipnoterapiju koristimo za oslobadjanje odcheap term papers pay to do my essay

 1. Eliminisanje stresa: neustrališe stres nastao usled teških životnih i poslovnih situacija i dovodi do dubokog opuštanja, smirenosti i nižeg nivoa anksioznosti.
 2. Menjanje navika i ponašanja:  koja za posledicu imaju bolji kvalitet života, mentalnih i emocionalnih stanja (gubljenje viška kilograma, prestanak pušenja i sl.)
 3. Eliminisanje negativnih emocija: poput tuge, besa ljutnje i sl.
 4. Strahovi i fobije: eliminisanje svih vrsta strahova (letenje, zubar, javni nastup, bube, lift…)

Kako izgleda tretman hipnoterapijom

Tradicionalno, hipnoterapeut će polovinu svog vremena potrošiti na razgovor sa klijentom dok je on u svesnom stanju. Preostali deo vremena, klijent će provesti pod hipnozom ili u dubljem i opuštenijem stanju. Prosečna dužina trajanja hipnoterapeutske seanse je 60 minuta. Hipnoterapija deluje kombinacijom hipnoze sa preciznom, jasno određenom i ciljanom terapijom, a usmerena je na podsvesni um.

 1. Klijent dolazi na sesiju i navodi temu na kojoj želi da radi npr. manjak koncentarcije i motivacije
 2. Nakon toga opisuje kako se ponaša i oseća kada se problem pojavi
 3. Potom opisuje svoje željeno stanje, kako želi da se ponaša i oseća umesto postojećeg ponašanja
 4. Sledi hipnoterapeutski trans koji izgleda poput dremanja i odmora
 5. Izvodimo klijenta iz hipnoterapeutskog transa
 6. Šaljemo klijentu audio snimak sesije kako bi slušao i pojačao sugestije do sledećeg susreta odnosno postizanja željenog stanja

Gde održavamo hipnoterapijske susrete

Hipnoterapijske sesije možemo održavati:

 • Kod mene u poslovnom prostoru,
 • Putem Skype ili Viber razgovora.

Profesionalni kodeks i etika hipnoterapeuta:

 • Pre nego započnemo sa hipnoterapijom, proveravamo sa klijentom da li postoje neke zdravstvene prepreke, a da su u direktnoj vezi sa ciljevima vašeg klijenta.
 • Postavljamo razumne, osnovane i produktivne ciljeve. Postavljamo ciljeve koji su dostižni
 • Ukoliko neki lekar preporuči pacijentu da pokuša da hipnozom tretira neki specifičan problem, onda se bavimo samo tim problemom.
 • Ukoliko hipnoterapija na određenom pacijentu ne daje rezultate, prekidamo sa tretmanima i klijenta upućujemo negde drugde.
Hipnoza je potpuno prirodno i bezbedno stanje svesti.

etoro usa